Ruimtelijk werk 

(Klik op een afbeelding om hem te vergroten.)

 

Sinds enkele jaren maak ik 3-dimensionale objecten. Daarnaast werk ik in het platte vlak: met olieverf, potlood en aquarelverf.Boven: Nightfever, 2022
Kamerscherm met 2 panelen (olieverf op MDF-plaat, 120 x 60 en 100 x 60 cm)
Boven: Strandbeest 1, 2015 (strandhout en olieverf, met voet 70 x 35 x 35 cm)Boven: Het Blok der Mensheid, 2018 (70 x 20 x 25 cm). Eikenhout, staaldraad en olieverf.

Toelichting:
Met het restmateriaal van de verbouwing verbeeld ik het geheel der mensheid op aarde. Het zwarte, okergele, witte en grijze vlak staan voor de kleuren der volkeren, de staaldraden elk voor een individu.
Het blok van eikenhout is de aarde, niet stabiel, maar gescheurd en gespleten, en desondanks solide.
Ik schreef erop mijn tekst:

De hele mensheid op een eikenhouten blok.
Restant van een gebint dat het gebouw moet schragen.
Bruin, zwart, wit en alles door elkaar.
Verschillen, door hun plaats op aarde.
Hun levensloop divers,de basis en de start
van hun bestaan te vaak te ongelijk.Boven: Kamerscherm met 3 panelen, 2009 (olieverf op MDF-plaat, 3 panelen van 70 x 160 cm).

Toelichting:
Dit scherm, Verleden, Heden en Toekomst, verbeeldt het leven van een anoniem individu. De rode horizontale lijn is de levenslijn, hij loopt over 3 vlakken door. Eronder, erboven en erdoorheen onregelmatige vierhoeken. Elke vierhoek verbeeldt een gebeurtenis.

In het heden zijn de vormen fel van kleur. In het verleden liggen de meeste vierhoeken, die minder sprekend van kleur zijn. En in de toekomst...nog weinig van te zeggen, weinig vierhoeken en zeer terughoudend kleurgebruik.
Over de andere zijde van het kamerscherm lopen de hoofdkleuren in één grote vierhoek in elkaar over.Boven: Kamerscherm Contrasten, 2015 (60 x 120; 60 x 140 cm; olieverf op MDF-plaat).

Toelichting:
Licht door het gebladerte: aan de ene kant de zon door bladeren en takken, aan de andere zijde het groen op de voorgrond. Boven: Hoorn van de verkeerde overvloed, 2018 (Schelp, schuimrubber, plastic; 65 x 60 x 20 cm).

Toelichting:
Normaal is de Hoorn van de overvloed gevuld met het mooie en goede. Hier is hij gevuld met materiaal dat bijna niet vergaat, en dat staat voor onze wegwerpmaatschappij.
Voog. Maak een website.
NL FR EN